200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100gr ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2  κουταλάκι του γλυκού  μπέικιν πάουντερ

1/8  κουταλάκι του γλυκού  μαγειρική σόδα

1 αυγό

4  κουταλάκια του γλυκού  βούτυρο

200ml φρέσκο γάλα

1  κουταλάκι του γλυκού  κορν φλάουρ

1 βανίλια

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά μαζί.

Ρίξτε στο μπολ τον κρόκο του αυγού, το γάλα και ανακατέψτε καλά.

Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο λιωμένο αλλά κρύο και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Χτυπήστε μετά χώρια το ασπράδι σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψει και μετά ρίξτε το μέσα στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.

Ζεστάνετε την βαφλιέρα σας και ψήστε  τις βάφλες μέχρι να ροδίσουν και να ξεκολλάνε από την βαφλιέρα

Για το παγωτό

250 γρ φυτική σαντιγί

400 γρ ζαχαρούχο γάλα

410 γρ γάλα εβαπορέ

2 κουταλάκια του γλυκού λικέρ μαστίχας

2 δάκρυα φυσικής μαστίχας ψιλοκοπανισμένα

2 κομμάτια γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή κίτρο.

Με μίξερ χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνει μια παχιά κρέμα. Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μίγμα αραιώνει και πιτσιλάει. Τέλος προσθέτουμε το λικερ μαστίχας και την φυσική μαστίχα. Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει καλά, για 5΄, σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε στην κατάψυξη και σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή κίτρο κομμένο σε μικρά κυβάκια.