Προϊόντα

Ούζο Δίμηνο Μυτιλήνης

Προφίλ

Η καρδιά της απόσταξης μεστώνει για δυο μήνες, εξού και το όνομά του, ούζο Δίμηνο για να δέσουν τ'αρώματα και να αποκτήσει σταθερό, εξαίρετο χαρακτήρα. Το ούζο Δίμηνο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, απαλό, γλυκόπιοτο, μεγάλης γευστικής διάρκειας, με έντονη παρουσία γλυκάνισου και μάραθου, με κρυστάλλινη διαύγεια, αφήνει στον ουρανίσκο μια ανεπανάληπτη αίσθηση. Υπέροχη ουζοποσία, που κληροδοτεί στην επόμενη μέρα ανάλαφρο κεφάλι.

Προϊόν δίμηνης παλαίωσης 100% απεσταγμένο , δεμένο και μεστό για απόλυτη απόλαυση. Κάθε σταγόνα που βρέχει τον ουρανίσκο κλείνει μέσα της σε εύστοχες αναλογίες αρώματα σπόρων και φυτών κυρίως της λεσβιακής γης. Τα επιβλητικά αρώματα του γλυκάνισου Λισβορίου, η φρεσκάδα των εσπεριδοειδών, η πικάντικη γεύση της πιπερόριζας, το αλάτι Καλλονής, σύμμαχος σιγανού βρασμού, ποτισμένα με μεράκι, αγάπη και άλλες μικρές μυστικές πινελιές, συνθέτουν τον καμβά του ούζου «Δίμηνο». Συνδυάστε το με όστρακα, θαλασσινά …

 

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΩΝ

50, 200, 700ml & 1 lt 40 % Vol 

 

Ούζο - μεζέδες

Το ούζο λατρεύει τον ήλιο, τους καλούς μεζέδες και συνδυάζεται με καλή παρέα και πολύ κέφι. Μικρές ποσότητες, αιχμηρές, ορεκτικές γεύσεις.  Η ποικιλία είναι ένα ακόμα στοιχείο που παίζει στο τραπέζι του ούζου - και τα πιάτα στη μέση για μοίρασμα–, σκηνοθετούν μια μικρή φυγή από τη ρουτίνα, προκαλώντας μια συνωμοσία κεφιού… 

Μια ποικιλία μπορεί να περιέχει, παστά όπως γαύρο μαρινάτο, λακέρδα ή κολιό, όσπρια και από δίπλα, χταπόδι ψητό και διάφορα τυριά (κεφαλοτύρι, λαδοτύρι, γραβιέρα, φέτα κλπ.).

Τη διαφορά θα κάνουν όστρακα  ωμά, με λεμόνι ή αχνιστά, αχινοσαλάτα, η παστή σαρδέλα Καλλονής και βεβαίως η φάβα. Πασπαρτού, οι ελιές, το λαδοτύρι σαγανάκι, ο ντάκος και όλες η φρέσκιες σαλάτες.

 

Πώς να σερβίρετε το ούζο Δίμηνο

Σε ένα χαμηλό ποτήρι (κανονάκι) βάζουμε ούζο Δίμηνο και δροσερό/κρύο νερό σε αναλογία 50-50. Προαιρετικά προσθέστε πάγο.

Ούζο Δίμηνο Μυτιλήνης

Url: 
ouzodimino
Τύπος συνταγών: 
Απλό κείμενο
Εικόνα: 
Περιγραφή: 

Το ούζο λατρεύει τον ήλιο, τους καλούς μεζέδες και συνδυάζεται με καλή παρέα και πολύ κέφι. Μικρές ποσότητες, αιχμηρές, ορεκτικές γεύσεις.  Η ποικιλία είναι ένα ακόμα στοιχείο που παίζει στο τραπέζι του ούζου - και τα πιάτα στη μέση για μοίρασμα–, σκηνοθετούν μια μικρή φυγή από τη ρουτίνα, προκαλώντας μια συνωμοσία κεφιού… 

Μια ποικιλία μπορεί να περιέχει, παστά όπως γαύρο μαρινάτο, λακέρδα ή κολιό, όσπρια και από δίπλα, χταπόδι ψητό και διάφορα τυριά (κεφαλοτύρι, λαδοτύρι, γραβιέρα, φέτα κλπ.).

Τη διαφορά θα κάνουν όστρακα  ωμά, με λεμόνι ή αχνιστά, αχινοσαλάτα, η παστή σαρδέλα Καλλονής και βεβαίως η φάβα. Πασπαρτού, οι ελιές, το λαδοτύρι σαγανάκι, ο ντάκος και όλες η φρέσκιες σαλάτες.

 

Πώς να σερβίρετε το ούζο Δίμηνο

Σε ένα χαμηλό ποτήρι (κανονάκι) βάζουμε ούζο Δίμηνο και δροσερό/κρύο νερό σε αναλογία 50-50. Προαιρετικά προσθέστε πάγο.

Περισσότερες εικόνες: